We are Pure female

Väldesignade klänningar med perfekt passform

Vi/Pure Female är ett svenskt varumärke som erbjuder väldesignade och hållbara klänningar för dig som söker en medveten personlig stil och som ställer lite högre krav. Till kvinnor som vill berätta sin historia, framhäva sin personlighet och som är stolta över sin kropp. Vi gör klänningar som ingen annan. Klänningar med perfekt passform och som är gjorda för att användas ofta och länge.

Läs mer

Vi väljer våra tyger med omsorg och designar alla klänningar med dig som ska bära klänningen i åtanke. Alla har olika kroppsformer och våra klänningar ska framhäva det bästa hos just dig. Efter generationer i textil- och produktionsbranschen så har vi lärt oss hur en klänning ska sitta och hur den inte ska sitta. Och, vi vet vad vi gillar och inte. Och, vi älskar klänningar!

En nära produktion med unika kollektioner

I hjärtat av Borås finns vårt kontor och här designas alla klänningar och tyger väljs ut. Här finns hela vårt lilla team från designers till kundservice.

Produktionen av våra kollektioner sker på mindre fabriker i Europa med 20-30-talet anställda. Det är fabriker som vi känner väl sedan många år tillbaka och som vi har ett nära samarbete med. Genom att hålla vår produktion i Europa kan vi bidra med färre transporter som frestar på miljön och ledtiderna blir kortare. De korta ledtiderna gör att vi kan tillverka färre plagg i fler omgångar och på så sätt minimera spill och överproduktion som resulterar i “oönskade plagg”. Våra kollektioner är dessutom unika med klänningar som sticker ut i mängden.
Räkna med komplimanger!

Hållbara tyger med certifiering

Tyger som vi köper in till våra klänningar kommer från tygtillverkare runtom i Europa som vi samarbetat med länge. Alla tyger som våra kollektioner är uppsydda i är som minst certifierade enligt OekoTex® Standard 100, Produktklass 2. OekoTex® Standard 100 är världens ledande märkning för textilier, läder, tillbehör och producenter som provats med avseende på hälsofarliga ämnen. I klassificeringen ingår även reglering av flertalet ämnen som påverkar miljön negativt.

Vi väljer bara tyger som är hållbara, tål att tvättas om och om igen, och som kan bäras av generationer. Vi älskar naturmaterial som t.ex. viskos. Tyger som är skönare att bära och snällare både mot kroppen och miljön.

Vi vill vara din bästa modevän i en tid när kvinnor står upp för sina rättigheter i samhället och behovet att ta vara på miljön är en förutsättning för att göra världen lite bättre.

Att shoppa online

Att älska mode innebär inte att köpa mycket, utan att köpa rätt. Hos oss kan du hitta ditt eget uttryck som hjälper dig att framhäva dig själv! Att berätta DIN historia, med en twist!

Vi erbjuder alla klänningar i åtta storlekar, XS-4XL. Vi gör exakta måttabeller och storleksguider lättillgängliga i shoppen som är unika för varje plagg. Du kan enkelt och med stor säkerhet hitta DIN rätta storlek före köp. Är du fortfarande osäker så kan du vara säker på att vi finns här att svara på dina funderingar och frågor före, vid eller efter köp!